flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

17 жовтня 2019, 11:25

З метою ознайомлення учнівської молоді з роботою суду, особливостями професії судді, правами дітей і, як наслідок, профілактика дитячої та юнацької злочинності, підвищення авторитету правосуддя, загального рівня правової культури, правосвідомості, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, задля покращення доступу до правосуддя у Вільшанському районному суді Кіровоградської області 16 жовтня 2019 року  було проведено День відкритих дверей.

Відвідувачами суду були учні 11 класу Березовобалківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду, ознайомлення відвідувачів з роботою суддів та  працівників апарату суду; огляд робочих кабінетів, канцелярії суду, залів судових засідань, архіву суду; структурою судової системи України, нововведеннями у законодавстві з питань судоустрою, особливостями  розгляду судових справ відносно неповнолітніх. 

В ході проведення заходу в доступному для них вигляді учні отримали інформацію про професію юриста, структуру судової системи України, судову реформу, нововведення у законодавстві з питань судоустрою, відкритість судової системи. 

Заступник керівника апарату суду Фьодоров Е.А. провів учасникам екскурсію приміщенням суду.

Керівник апарату суду Щуцький А.Г. провів з відвідувачами інформативне спілкування.

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в суді.

Під час проведеного заходу його учасники у повній мірі ознайомилися з особливостями юридичних професій, набули корисного досвіту, отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

Наприкінці заходу керівник апарату суду подякував всім його учасникам за увагу та побажав присутнім бути наполегливими в здобутті знань, вихованими та висловив впевненість, що вони стануть гідними громадянами своєї держави, які змінюватимуть її на краще.