flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок у кримінальному провадженні за ч.1 ст.110 КК України

16 червня 2022, 15:47

16 червня 2022 року Вільшанським районним судом Кіровоградської області  ухвалено вирок у кримінальному провадженні за ч.1 ст.110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).   

Розглядаючи кримінальне провадження в межах пред'явленого обвинувачення, суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 110 КК України, оскільки він вчинив публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.            

Згідно з вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості від 04 травня 2022 року, що укладена у зазначеному кримінальному провадженні між підозрюваним та прокурором відділу нагляду за додержанням законів Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України Кіровоградської обласної прокуратури.                                                             

Жителя Вільшанської громади визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнено з випробуванням з іспитовим строком 2 роки та покладено обов’язки відповідно до ст. 76 КК України.