flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд резонансної справи

11 травня 2022, 17:28

10 травня 2022 року до Вільшанського районного суду Кіровоградської області з Кіровоградської обласної прокуратури надійшли матеріали кримінального провадження, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань, з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості відносно громадянина А. за ч.1 ст.110 КК України, кваліфікуючою ознакою якої є умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області за процесуального керівництва групи прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури встановлено,  що громадянин А., діючи умисно, маючи на меті доведення до широкого кола осіб ідей про зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, використовуючи створений акаунт - особисту електронну сторінку в інформаційній мережі загального доступу Інтернет, розміщеної на веб-ресурсі “Facebоок”, здійснив публічні заклики шляхом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Відповідальність: 

Стаття 110 КК України. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

  1. Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.