flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді

15 червня 2021, 10:13

Студентом 4-го курсу успішно пройдено практику в суді. 

Вільшанський районний суді Кіровоградської області мав нагоду прийняти для проходження практики молодого юриста,  студента 4-го курсу Вінницького торгівельно-економічного інституту Київського національного торгівельно-економічного університету.

Отже, майбутній юрист, який навчається за спеціальністю «Право» наказом суду був прийнятий до проходження практики з 11 травня по 04 червня 2021 року.  

Під час проходження практики студент ознайомився з організацією діяльності суду, його функціями та структурою. Ознайомився з роботою канцелярії, зокрема, з організацією діловодства, обліком судових справ, порядком реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, порядком формування справ та їх структури, а також з архівним діловодством. Достатньо часу було приділено порядку ведення судового засідання, виклику сторін в судове засідання, перевірці довіреностей представників та оформленням протоколу судового засідання.

Протягом проходження практики студенту неодноразово випадала нагода бути присутнім на судових засіданнях, що дало можливість побачити практичне застосування норм процесуального та матеріального права. Даний досвід, на думку колективу суду, буде корисний у подальшій практичній діяльності майбутнього юриста.

Також студент висловив свою думку щодо проходження практики: «Під час проходження практики в суді, мені були створені всі необхідні умови для кращого ознайомлення із діяльністю суду, також я отримав певний досвід та розуміння принципу роботи суду першої інстанції».

 

Прес-служба суду